جایگذاری و خروج IUD

جایگذاری و خروج آی‌یودی

آی‌یودی چیست؟

آی‌یودی(IUD) یکی از محبوب‌ترین روش‌های جلوگیری از بارداریست. ویژگی هایی مانند عوارض بسیار کم، اثرگذاری بالا و قابلیت بازگشت‌پذیری این روش را به یکی از رایج‌ترین روش‌های پیشگیری از بارداری تبدیل کرده است.

به طورکلی مکانیزم کارکرد IUD به این صورت است که بسته به نوع کارگذاری شده با نامساعد کردن شرایط رحم، لقاح یا لانه‌گزینی را مختل میکند.  نوع آی‌یودی استفاده شده در نحوه جلوگیری از بارداری و مدت زمان اثرگذاری موثر است.

انواع آی‌یودی

آی‌یودی مسی با آزادسازی یون مس از بارداری جلوگیری میکند. این نوع را تا ۵ سال میتوان در رحم برای جلوگیری از باردار استفاده کرد. آی‌یودی هورمونی با آزادسازی هورمون‌ها از لانه‌گزینی جلوگیری میکند. این نوع تا ۱۲ سال نیز اثرگذار است. افزایش مدت زمان اثرگذاری آی‌یودی هورمونی دلیلی بر بهتر بودن آن نیست. زیرا این نوع با ایجاد تغییرات هورمونی باعث اختلال در میزان خونریزی و مدت قاعدگی میشود که در مواردی میتواند مضر باشد.

جایگذاری آی‌یودی

برای جایگذاری آی یودی به کلنیک سلامت جنسی و باروری یا پزشکان متخصص مراجعه نمایید. پزشک ابتدا از عدم بیماری‌های تناسلی و بارداری در شما اطمینان حاصل میکند. پس از بررسی تمام موارد و نبود مشکل، IUD را جایگذاری میکند. برای اینکار دهانه واژن باز میشود و عمق رحم برای قرارگیری محل دقیق آی‌یودی اندازه‌گیری میشود. سپس پزشک وسیله را با استفاده از اپلیکاتور در محل مشخص شده جایگذاری میکند. به محض برداشتن اپلیکاتور، بازوهای T شکل IUD باز میشود.

پس از جایگذاری وسیله شما باید ماهانه از خارج نشدن آن مطمئن شوید. همچین به صورت سالانه برای چکاپ به پزشک خود مراجعه کنید.

خارج کردن آی‌یودی

همانگونه که گفته شد یکی از دلایل اصلی در محبوبیت IUD قابلیت بازگشت‌پذیری و خارج کردن آن هر موقع که تمایل داشته باشید هست. برای خروج یا تعویض آی‌یودی به پزشک مراجعه کنید. پزشک با استفاده از یک گیره نخ‌های انتهایی وسیله را میگیرد و آن را به راحتی خارج میکند. بازوهای IUD بسیار انعطاف‌پذیر هستند پس نیاز به نگرانی برای سختی خروج آن نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *