درمان بیماری های زنان و اختلالات قاعدگی

درمان بیماری های زنان و اختلالات قاعدگی

افزایش شیوع بیماری‌های زنان

امروزه شاهد افزایش شیوع بسیاری از بیماری‌های زنان هستیم. میتوان علت این واقعه را تغییرات سبک زندگی مانند تغییر در رژیم غذایی، مصرف خودسرانه داروها، آلودگی، اضطراب، استرس و … دانست.

افزایش ابتلا به بیماری‌های زنان از طرفی و کاهش سطح توجه به آن‌ها به دلایل فرهنگی، مشغولیت یا خجالت از طرفی دیگر نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است. به همین دلیل لازم دانستیم تا مطلبی در این باره در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

آشنایی با بیمار‌های زنان

در قدم نخست باید با بیماری‌های شایع زنان آشنا شوید، علائم و روش‌های پیشگیری و درمان هریک از آن‌ها را نیز بدانید. برخی از رایج‌ترین بیماری‌های زنان عبارتند از:

  • بیماری‌های دستگاه تناسلی مانند عفونت واژن، زگیل تناسلی، تبخال تناسلی، التهاب لگن و …
  • سرطان زنان مانند: سرطان پستان، سرطان دهانه رحم و سرطان تخمدان
  • سندروم تخمدان پلی‌کیستیک یا تنبلی تخمدان
  • فیبروم رحم
  • چسبندگی رحم
  • یائسگی زودرس
  • اختلالات قاعدگی مانند سیکل نامنظم و آندومتریوز

اختلالات قاعدگی

یکی از مشکلات اصلی بانوان در تمام سنین اختلال عادت ماهیانه میباشد. سیکل قاعدگی موضوع بسیار گسترده‌ای است و هر اختلالی در آن میتواند بیشمار دلیل داشته باشد. تمام این دلیل‌ها لزوماً حاکی از بیماری‌های زنان نیست. به همین دلیل بهتر است بدون نگرانی به پزشک متخصص مراجعه کنید و در صورت نیاز به درمان، اقدامات لازم را انجام دهید. اما به طور کلی آگاهی از عوامل ایجاد این اختلالات میتواند به فرد در پیشگیری از بیماری‌های زنان و شناخت مشکل خود کمک کننده باشد.

همیشه اولین موردی که بیشتر بانوان را میترساند، سیکل قاعدگی نامنظم است. اما آیا همیشه این عدم نظم نشاندهنده بیماری نگران کننده‌ای است؟

خیر

بهترین کار یادداشت تاریخ عادت ماهیانه و تخمک‌گذاری خود در چندین ماه متوالی و بررسی آن در پایان دوره است.

دومین موردی که اکثر بانوان را در عادات ماهیانه آزار میدهد، همراه شدن خونریزی با درد در ناحیه لگن، کمر و شکم، حالت تهوع و سرگیجه و … است.در بسیاری از موارد این دردها طبیعی است و نشاندهنده بیماری های زنان نیست. در این دوره عموماً به دلیل انقباض رحمی این درد‌ها از چند روز پیش از شروع قاعدگی آغاز میشود و ممکن است تا روز ۲ الی ۳ قاعدگی نیز ادامه داشته باشد.

این دردها در پزشکی دیسمنوره نامیده میشوند و به دو نوع اولیه و ثانویه تبدیل میشوند. دیسمنوره اولیه طبیعی و بدون مشکل است اما نوع ثانویه میتواند حاکی از بیماری در ناحیه تناسلی باشد.

اگر شما هم احساس میکنید در دوران قاعدگی درد زیادی دارید، برای تشخیص علت آن به کلینیک سلامت جنسی و باروری مراجعه کنید تا در صورت نیاز در مراحل اولیه تحت درمان قرار بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *