اختلال نعوظ چیست؟

تشخیص اختلال نعوظ
اختلال نعوظ یکی از مسائل شایع در میان مردان در برقراری روابط جنسی است. در ابتدا باید با مفهوم نعوظ آشنایی داشته باشیم تا قادر به شناسایی آن باشیم. نعوظ به توانایی حفظ سفتی آلت تناسلی در حین رابطه جنسی گفته میشود و به هر مشکلی در حفظ این توانایی اختلال نعوظ میگویند.
لازم به ذکر است این مشکل برای درصد بالایی از مردان به صورت موردی پیش میآید. عوامل زیادی مانند خستگی، استرس، فشار روانی و … در زندگی روزمره میتواند در آن دخیل باشد. تا جایی که این موارد گاهاً اتفاق افتد و رابطه جنسی را به طور کلی دچار لطمه نکند، نگران کننده نیست و اختلال نعوظ نامیده نمیشود.
اما در برخی موارد فرد در بیشتر یا تمام اوقات رابطه جنسی با عدم توانایی نعوظ روبرو میشود، بهطوریکه این مشکل بر روابط جنسی، زناشویی و حتی اعتماد به نفس او نیز بسیار تاثیرگذار است. در این موارد فرد دچار اختلال نعوظ است و نیاز دارد برای درمان به پزشک و مشاور مراجعه نماید.
انواع اختلال نعوظ
اختلال نعوظ عوامل مختلفی دارد. اما پیش از شناسایی موارد باید این نکته را بدانیم که به طورکلی مشکلات جنسی از ۲ عامل تبعیت میکند .
- جسمی
- روانی
بهکارگیری روش مناسب درمانی، در گرو تشخیص درست منشاء ایجاد اختلال است.
عوامل موث بر اختلال نعوظ
عوامل روانی عبارتند از:
۱.اضطراب و ترس
۲.عدم اعتماد به نفس
۳. ارتباط غیر موثر یا عدم علاقه به شریک جنسی
۴.افسردگی
عوامل جسمی اختلال نعوظ بسیار گسترده است و میتوان آنها را در سه دسته اصلی هورمونی، آناتومیکی و بیماری طبقهبندی کرد.
عوامل هورمونی: با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات مشخص میشود که فرد به دلیل مشکلات هورمونی دچار اختلال نعوظ است یا خیر؟ درصد بسیار کمی از مردان به دلیل اختلالات هورمونی در نعوظ چالش دارند اما باز هم احتمال این مورد را نباید نادیده گرفت.
عوامل آناتومیکی: در برخی از مردان ساختار آلت تناسلی و مشکل ظاهری میتواند مانع از نعوظ شود. در این موارد با مراجعه به کلینیک سلامت جنسی و باروری و دریافت مشاره در این زمینه زوجین میتوانند پوزیشنهای مناسب را آموزش ببینند و از رابطه جنسی سالم لذت ببرند.
عوامل بیماری: عوارض بسیاری از بیماریها و داروهای مصرفشده در درمان آنها اختلال نعوظ میباشد. بیماریهای مانند :
۱.دیابت
۲.فشارخون و کلسترول بالا
۳. بیماریهای قلبی
۴.پارکینسون
۵.تیروئید
۶.چاقی زیاد
۷.مشکلات پروستات یا رکتوم
میتوانند بر توانایی نعوظ تاثیرگذار باشند.
در برخی موارد افراد بر اثر مصرف دارویی خاص دچار اختلال نعوظ میشوند. در این مواقع با پزشک خود مشورت کنید و دارو را جایگزین یا قطع کنید.
رایجترین داروهای ایجاد اختلال نعوظ عبارتند از:
۱.داروهای ضدافسردگی
۲.آنتیکولینرژیک ها
۳. داروهای قلب و فشارخون
۴.داروهای شیمی درمانی
۵. مسکنها و داروهای خوابآور مانند آمفتامینها
۶.برخی دیورتیکها
درمان اختلال نعوظ
برای درمان اختلال نعوظ در درجه اول منشاء مشکل خود را با مراجعه به پزشک بیابید و سپس با بکارگیری روش های موثر درمانی، اختلال نعوظ خود را رفع کرده و از روابط جنسی لذت ببرید.
این را به یاد داشته باشید که هیچگاه شرم یا خجالتی برای درمان اختلالات جنسی خود نداشته باشید و بدانید که بسیاری از افراد به مشکل شما دچار هستند و تنها نیستید.